Politika privatnosti

Kako bismo obezbedili zaštitu Vaše privatnosti i približili Vam način prikupljanja, upotrebe, povezivanja, objavljivanja i korišćenja ličnih podataka postupamo u skladu sa Politikom privatnosti.

Opšte informacije
Pre prikupljanja podataka, Pizzeria Mammy (u daljem tekstu Online pizzeria) obaveštava kupce na koje se podaci odnose o sledećem:

-da je Online pizzeria uspostavljena od strane UR Pizzeria Mammy, ul. Vojvode Radomira Putnika 17,26000 Pančevo;
-da je pravno lice odgovorno za prikupljanje podataka UR Pizzeria Mammy, ul. Vojvode Radomira Putnika 17, 26000 Pančevo;
-da je primarna svrha prikupljanja i obrade podataka omogućavanje nesmetanog funkcionisanja Online pizzerie, bezbednost korisnika Online pizzerie, i omogućavanje narudžbine proizvoda posetiocima Online pizzerie u skladu sa zakonom;
-da se prikupljeni podaci koriste na način koji omogućava identifikaciju lica učesnika elektronske trgovine u skladu sa dobrim poslovnim običajima, čuvanjem poslovne tajne, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije, Opštom uredbom o zaštiti podataka Evropske Unije (General Data Protection Regulation – GDPR), i drugim relevantnim pravnim izvorima u oblasti zaštite podataka o ličnosti;
-svi državni organi koji na osnovu zakona i/ili odluke suda ostvaruju pravo korišćenja podataka;
-da je davanje podataka o ličnosti dobrovoljno, te da niko ko ne želi da bude korisnik Online pizzerie nije u obavezi da ostavi bilo kakav podatak, ali da je ostavljanje podataka obavezno za naručivanje na Online pizzeriji;
-da lice koje je dalo pristanak o prikupljanju i obradi podataka može u bilo koje doba i bez obrazloženja povući svoj pristanak, što kao pravnu posledicu proizvodi prestanak svojstva korisnika Online pizzerie i prestanak svakog daljeg prikupljanja podataka od lica koje je pristanak povuklo;
-da u slučaju nedozvoljene obrade lica imaju prava na zaštitu podataka o ličnosti, kao i drugih prava koja imaju po osnovu Zakona.

Prikupljanje podataka
U cilju uspešne obrade narudžbina kupaca potrebno je da kupci Online pizzeriji dostave sledeće podatke: broj telefona i adresu. Uz pomoć tih podataka Online pizzeria će biti u mogućnosti da kupcima isporuči naručenu robu, kao i da obavesti kupce o trenutnom statusu narudžbine. Online pizzeria prikuplja samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Naručivanjem na Online pizzeriji podrazumeva se saglasnost korisnika da ga Online pizzeria kontaktira telefonom radi potvrde istinitosti narudžbine i adrese.

Cookies
Online pizzeria koristi „cookies“ da kupcima pomogne da prilagode korišćenje interneta svojim potrebama.

Cookie je tekstualni fajl koji je smešten na hard disku svakog zasebnog kupca od strane web servera. Cookie-i ne mogu biti korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus računaru ili drugom uređaju koji koristi kupac.

Cookie-i su jedinstveno dodeljeni svakom pojedinačnom kupcu, i jedino mogu biti pročitani od strane web servera u domenu koji ih je poslao kupcu. Jedna od osnovnih svrha cookie-ja je da obezbedi pogodnosti koje će kupcima uštedeti vreme.

Sigurnost podataka
Online pizzeria će preduzeti razumne tehničke i organizacione mere predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba ili izmena podataka o ličnosti kupaca. Online pizzeria će čuvati lične podatke koje daju kupci na sigurnim serverima (zaštićenim lozinkom i firewall-om). Pizzeria Mammy porudžbinu naplaćuje pouzećem odnosno direktno od naručioca prilikom preuzimanja narudžbine.

Raspoloživost prikupljenih Informacije o kupcu
Kupci mogu od Online pizzerie da zahtevaju pružanje bilo kakve lične informacije koje Online pizzeria poseduje o njima. Podaci o ličnosti se ne koriste za marketinške kampanje.
Period čuvanja podataka o kupcu i ažuriranje

Vaši lični podaci neće biti zadržani duže nego što je to neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni. Ukoliko je rok čuvanja podataka o ličnosti propisan zakonom, UR Pizzeria Mammy zadržaće podatke u datom zakonskom roku. Nakon ispunjenja svrhe, odnosno isteka zakonom propisanog roka za čuvanje podataka, podaci će biti trajno izbrisani.

U određenim slučajevima, lični podaci se mogu čuvati duži vremenski period, za potrebe ispunjenja zakonskih obaveza (npr. Zakon o računovodstvu i slično ili za uspostavljanje, vršenje ili odbranu pravnog zahteva, u skladu sa važećim propisima i zakonima.)

Važnost Politike privatnosti
Online pizzeria može ažurirati Politiku privatnosti, s vremena na vreme, postavljanjem usvajanjem i postavljanjem izmena i dopuna istih. Kupci se ovim putem obaveštavaju da bi trebalo da povremeno provere Online pizzeriu kako bi bili u toku sa svim eventualnim promenama Pravila privatnosti.

Prihvatanje uslova definisanih politikom privatnosti
Korisnici sajta prhihvataju uslove korišćenja u skladu sa ovom politikom privatnosti. Ukoliko se ne slažete sa ovom politikom, molimo Vas da ne koristite Online pizzeriu.

Autorsko pravo i zaštitni znakovi
Ukupan sadržaj stranica web sajta www.mammy.rs je vlasništvo UR Pizzeria Mammy. Bilo kakva reprodukcija informacija ili podataka, naročito korišćenje tekstova, delova teksta ili slika, zahteva prethodno pismenu saglasnost UR Pizzeria Mammy.